Water in wasmachine loopt niet weg

Heeft u een wasmachine die niet leegloopt? Als elke functie van uw wasmachine werkt, behalve dat het water niet goed wegloopt, zijn hier de meest voorkomende redenen. We zullen de onderdelen op uw wasmachine uitleggen die mogelijk het probleem kunnen veroorzaken.

Water in wasmachine loopt niet weg

Afvoerpomp

De afvoerpomp is het hoofdgedeelte in uw wasmachine dat het water pompt. Als dit defect is, zal dit de reden zijn dat uw wasmachine het water niet afvoert. Voordat u een nieuwe afvoerpomp bestelt, moet u ervoor zorgen dat u de pomp controleert om er zeker van te zijn dat een klein voorwerp zoals kleding of iets dergelijks niet vastzit in de pomp. Als de afvoerpomp niet verstopt is, kunt u deze met een multimeter testen en verwijderen en indien nodig vervangen.

Afvoerslang

De afvoerslang van de wasmachine is waar het water doorheen stroomt om het water eruit te krijgen. Als deze afvoerslang geblokkeerd, geknikt, verbogen of verstopt is, kan de wasmachine het water niet verwijderen. Controleer de afvoerslang om er zeker van te zijn dat het water vrij kan stromen. Je kunt de afvoerslang eraf halen en er water door laten lopen in je gootsteen om er zeker van te zijn dat hij niet geblokkeerd is.

Riem van de waterpomp

De riem van de waterpomp is mogelijk kapot, gerafeld of losgeraakt. Als deze riem breekt, is deze niet in staat om het water uit uw wasmachine weg te laten lopen en te verwijderen. Inspecteer de riem om te zien of dit het probleem veroorzaakt en verwijder en vervang indien nodig.

Aandrijfriem

Als de aandrijfriem niet strak genoeg is of als deze gebroken is, kan deze de betreffende onderdelen niet laten draaien om het water te laten afvoeren. Inspecteer de aandrijfriem om te zien of dit het probleem veroorzaakt en verwijder en vervang indien nodig.

Komt u er niet uit en heeft uw wasmachine een andere oorzaak waarom het water in de wasmachine niet goed wegloopt? Bel dan met Peters witgoed om een afspraak te maken met een ervaren witgoed monteur.

Peters witgoed

Alle merken en soorten!

Altijd 1 jaar garantie
Reparatie binnen 24 uur
Geen voorrijkosten
Geen parkeerkosten
Snel, vakkundig & betrouwbaar
Wij denken mee
20 jaar ervaring
Betaalbare tarieven
Veel onderdelen op voorraad

Teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in Of bel 085-1304166 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.