Wasmachine start niet met wassen

Als een wasmachine niet wordt ingeschakeld of een programma niet kan starten, komen veel mensen snel tot de conclusie dat het apparaat zijn tijd heeft gehad en dat het tijd is om in een nieuwe wasmachine te investeren. Er kunnen echter een paar redenen zijn waarom uw wasmachine niet start met wassen en u zult misschien verrast zijn door hoe goedkoop en eenvoudig de reparatie kan zijn.

Lees verder om meer te weten te komen.

Wasmachine start niet met wassen

Wasmachine lampjes gaan niet aan

Het eerste wat u moet doen bij het diagnosticeren van een probleem waarbij uw wasmachine geen programma start, is controleren of de storing bij het stopcontact ligt en niet bij het apparaat zelf.

Vaak kunnen apparaten de schakelaar van de wandcontactdoos omdraaien als ze tijdens het programma bewegen, dus het is de moeite waard om te zien of dit het geval is.

Als het stopcontact is ingeschakeld maar de lampjes van de machine zijn nog steeds niet ingeschakeld, probeer dan iets anders in de het stopcontact te steken, zoals een lamp, om te zien of dat werkt. Als dit niet werkt, zit het probleem bij het stopcontact zelf en moet dit worden gerepareerd.

Als uw lamp of iets anders werkt wanneer deze is aangesloten, ligt het probleem bij de wasmachine.

Het volgende dat u moet controleren, is de zekering van het apparaat. Probeer de zekering te vervangen door een van dezelfde versterkers. Als je wasmachine nu werkt, dan is het probleem opgelost!

Wasmachine lampjes gaan aan maar het werkt niet

Als de lichtjes op uw wasmachine gaan branden maar het wasprogramma niet begint, is het duidelijk dat er stroom doorheen gaat. Daarom ligt het probleem bij het apparaat zelf.

Om veiligheidsredenen zijn moderne wasmachines geprogrammeerd om te stoppen met een wasprogramma als de deur niet goed wordt gesloten. Als er een probleem is met de deurvergrendeling, kan de deur niet goed sluiten.

Controleer of u de deur in de gesloten positie kunt horen klikken. Als dit het geval is, kan er een probleem zijn met de bedrading of de sensor die de machine laat weten dat de deur volledig is gesloten en dat een witgoed monteur de machine moet bekijken.

Als je wasmachine niet wilt starten met wassen, omschrijft het bovenstaande enkele van de meer algemene fouten. Er is echter een hele lijst van andere mogelijke oorzaken waaronder een defecte verwarmingselement of motor.

Als uw wasmachine moet worden gerepareerd is het beter om veilig te zijn en een gekwalificeerde monteur van Peters witgoed de reparatie te laten uitvoeren.

Peters witgoed

Alle merken en soorten!

Altijd 1 jaar garantie
Reparatie binnen 24 uur
Geen voorrijkosten
Geen parkeerkosten
Snel, vakkundig & betrouwbaar
Wij denken mee
20 jaar ervaring
Betaalbare tarieven
Veel onderdelen op voorraad

Teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in Of bel 085-1304166 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.