Wasmachine maakt schrapend geluid

Er zijn verschillende dingen die ervoor zorgen dat een wasmachine een schrapend geluid maakt, variërend van een onjuiste installatie tot een defect onderdeel. Laat een schrapend geluid niet aanhouden zonder het te onderzoeken. Hoe sneller een defect onderdeel wordt gedetecteerd, hoe sneller het kan worden vervangen of gerepareerd, wat u geld bespaart en verdere schade aan andere onderdelen voorkomt. Het is raadzaam om een monteur te bellen, tenzij u zeker weet wat u doet.

Wasmachine maakt schrapend geluid

Wat veroorzaakt het schrapend geluid?

Een schrapend geluid wordt meestal veroorzaakt door een storing of uitval van een van de volgende onderdelen van de wasmachine:

Controleer op overbelasting
Het meest voorkomende probleem voor een wasmachine die geluid maakt, is eenvoudige overbelasting of kleding die tijdens het wassen is geklonken. Dit kan ertoe leiden dat de machine harder gaat draaien, wat kan leiden tot krijsen van binnenuit als de riem / tandwielen onder spanning staan.

Losse onderdelen repareren
Als de machine elke keer een ratelend geluid maakt, is het een teken dat er iets los zit. Dit kan intern zijn, zoals de bevestiging voor de waterpomp die loskomt, of het kan extern zijn, zoals het toegangspaneel voor de machine die loskomt. De enige manier om te weten is om de tijd te nemen om de machine visueel te inspecteren en te luisteren terwijl deze loopt om te bepalen waar het losse onderdeel zich bevindt. Van daaruit kunt u het indien nodig opnieuw vastdraaien met een schroef, sleutel of tang.

Aandrijfriem
Na verloop van tijd droogt de aandrijfriem uit en begint te barsten. Stukken van de gebarsten riem breken af ​​wat resulteert in een hard geluid wanneer de motor loopt.

Maakt uw wasmachine nog steeds een schrapend geluid en weet u de oorzaak niet? Bel met een van onze monteurs bij Peters witgoed om het snel op te lossen.

Peters witgoed

Alle merken en soorten!

Altijd 1 jaar garantie
Reparatie binnen 24 uur
Geen voorrijkosten
Geen parkeerkosten
Snel, vakkundig & betrouwbaar
Wij denken mee
20 jaar ervaring
Betaalbare tarieven
Veel onderdelen op voorraad

Teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in Of bel 085-1304166 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.