Wasmachine lampjes branden niet

Als de lampjes van de wasmachine niet branden en niet wordt ingeschakeld, controleert u of het apparaat is ingeschakeld op het stopcontact. Als het is ingeschakeld, controleer dan de zekeringkast en corrigeer eventuele schakelaars. Bekijk hieronder andere oorzaken:

Wasmachine lampjes branden niet

Oorzaak 1

Besturingskaart en besturingspaneel

Om te bepalen of de besturingskaart defect is, probeert u op de knoppen op het bedieningspaneel te drukken. Als sommige knoppen werken, maar andere niet werken, moet het besturingspaneel en de besturingskaart mogelijk worden vervangen. Als het beeldscherm niet werkt, controleert u bovendien de stroom naar de wasmachine. Als het bedieningspaneel voor de gebruiker en het beeldscherm stroom krijgt, maar het werkt niet, vervang het dan.

Oorzaak 2

Timer defect

De timer is vaak verkeerd gediagnosticeerd – controleer voordat u de timer vervangt eerst alle vaker defecte onderdelen. Om te bepalen of de timer defect is, raadpleegt u het bedradingsschema van uw wasmachine en gebruikt u een multimeter om de timer te testen op continuïteit.

Oorzaak 3

Zekering defect

De zekering van de wasmachine wordt doorgeblazen als de circuits overbelast zijn. Als de zekering doorslaat, start de wasmachine niet. Om te bepalen of de zekering defect is, gebruikt u een multimeter om deze te testen op continuïteit. Als de zekering geen continuïteit heeft, vervangt u deze. Bovendien zou u het probleem moeten onderzoeken en oplossen dat het heeft veroorzaakt. Controleer op kortgesloten componenten, zoals de draden, motor of afvoerpomp. Als u het onderliggende probleem niet oplost, zal de nieuwe zekering ook doorslaan.

Komt u er niet uit en heeft uw wasmachine een andere oorzaak waarom de wasmachine lampjes niet branden? Bel dan met Peters witgoed om een afspraak te maken met een ervaren witgoed monteur.

Peters witgoed

Alle merken en soorten!

Altijd 1 jaar garantie
Reparatie binnen 24 uur
Geen voorrijkosten
Geen parkeerkosten
Snel, vakkundig & betrouwbaar
Wij denken mee
20 jaar ervaring
Betaalbare tarieven
Veel onderdelen op voorraad

Teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in Of bel 085-1304166 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.