Wasmachine draait programma niet

Een wasmachine die niet start of aangaat, betekent dat vuile kleren niet kunnen worden gewassen. Als u geen wasmachine heeft, kan dat een groot probleem zijn. Om ervoor te zorgen dat uw wasmachine goed werkt en start, hebben we hieronder informatie samengesteld om u te helpen een wasmachine te maken die niet kan worden ingeschakeld waardoor het programma niet kan draaien.

Bekijk hieronder de meest voorkomende onderdelen voor de wasmachine die een storing kunnen veroorzaken en ervoor zorgen dat uw wasmachine niet wordt ingeschakeld of gestart.

Wasmachine draait programma niet

Wasmachine krijgt geen stroom

Zorg ervoor dat de wasmachine is aangesloten op het stopcontact. Zorg er ook voor dat de schakelaar in de zekeringkast is ingeschakeld. Zorg ervoor dat de zekering in goede staat is.

Deurschakelaar defect

De deurschakelaar is een veiligheidsvoorziening op wasmachines aan de voorzijde. Als deze schakelaar niet werkt, start de wasmachine niet. Deze schakelaar bevindt zich in het deurframe van de wasmachine waar de deur wordt gesloten. Als u vermoedt dat de deurschakelaar ervoor zorgt dat uw wasmachine niet start, controleert u voorzichtig of de vergrendeling goed in de deurvergrendeling valt. Zorg ervoor dat het slot goed werkt door de deur goed dicht te houden en op slot te doen. U kunt de deurschakelaar controleren op continuïteit met een multimeter. Zorg ervoor dat u de stroom naar de wasmachine loskoppelt wanneer u op continuïteit controleert. Als er geen continuïteit is, kunt u de deurschakelaar vervangen.

Timer knop defect

Soms verslijt de timer knop en kan de timer niet goed worden gekoppeld. Als dit het geval is, heeft de knop een fout. De knop kan de as niet vastpakken, daarom kan de machine niet worden ingeschakeld. Een versleten knop zal ervoor zorgen dat deze gaat slippen. Schakel de stroom naar de wasmachine uit en inspecteer de achterkant van de timer. Als de knop versleten is, vervangt u deze door een nieuwe.

Wasmachine motor

Zowel boven- als voorladers gebruiken een motor die draait en beweegt. De motor draait in één richting om te bewegen en de andere richting om te draaien. Wanneer de motor niet kan worden ingeschakeld, is deze mogelijk defect. Als de motor vreemde zoemgeluiden maakt, heeft de motor mogelijk een storing. Om de motor te testen, verwijdert u de riemen en probeert u de motor te starten. Als het loopt dan weet je dat iets anders in de wasmachine het probleem veroorzaakt.

Wasmachine besturingskaart

De besturingskaart bestuurt elk onderdeel in uw wasmachine. Als de wasmachine besturingskaart de motor, het inlaatventiel of het deurslot niet goed bestuurd, start de wasmachine niet. De enige manier om vast te stellen of het controlepaneel een fout heeft, is door het visueel te inspecteren. Controleer op verbrande delen of een onderdeel op het bord dat er verbrand of beschadigd uit kan zien. Als u verbrande stukken of componenten op de besturingskaart vindt, verwijdert u deze en vervangt u deze.

Als u nog steeds hulp of antwoorden nodig heeft om uw wasmachine te repareren bel dan met Peters witgoed. Een van onze medewerkers staat u graag te woord.

Peters witgoed

Alle merken en soorten!

Altijd 1 jaar garantie
Reparatie binnen 24 uur
Geen voorrijkosten
Geen parkeerkosten
Snel, vakkundig & betrouwbaar
Wij denken mee
20 jaar ervaring
Betaalbare tarieven
Veel onderdelen op voorraad

Teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in Of bel 085-1304166 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.