Wasmachine centrifugeert niet

Een wasmachine repareren die niet wilt centrifugeren?

U komt aan het einde van het wasprogramma, maar de kleding is nog steeds doorweekt. Ze zijn misschien niet eens goed schoongemaakt. Klinkt dat bekend? Dan is het redelijk veilig dat je wasmachine niet draait zoals het hoort.

Om uit te vinden waarom uw wasmachine niet draait, moet u eerst precies weten hoe het niet draait. Wat bedoelen we daarmee? Welnu, verschillende problemen met uw draaicyclus hebben verschillende waarschuwingssignalen. Let op de manier waarop uw wasmachine draait (of niet zoals het geval is). U vindt al snel dat het oplossen van het probleem niet zo eenvoudig is als het plaatsen van verschillende kledingcombinaties in de trommel, of bepaalde delen van je machine een goede poetsbeurt geven. Maar als u zich moet verdiepen in de werking van uw apparaat, kunnen wij u daar mee helpen.

Wasmachine centrifugeert niet

Mijn wasmachine draait slechts heel langzaam

Als de trommel van uw wasmachine roteert, maar niet in een snelle programma gaat, kan het probleem net zo eenvoudig zijn als een ongebalanceerde belasting.

Snel een waslading laten draaien, wanneer deze slechts één zwaar wasgoed bevat, kan de machine beschadigen. Het legt te veel druk op verschillende delen die op de trommel zijn aangesloten, zoals de lagers en veren. Om schade te voorkomen, draaien moderne machines langzamer als de lading uit balans is, stopt en start de centrifuge om de kleding opnieuw te verdelen.

Het vermijden van dit probleem in de toekomst is eenvoudig. Was waar mogelijk meerdere zware voorwerpen, zoals handdoeken, jeans of dikke truien in dezelfde wasbeurt. Als u slechts één handdoek wast met veel lichtgewicht artikelen, zoals ondergoed of t-shirts, wordt het moeilijk voor de machine om het gewicht van de lading gelijkmatig rond de trommel te spreiden.

Mijn wasmachine wilt niet centrifugeren of leeglopen!

De meeste wasmachines starten geen wasprogramma totdat ze het water volledig uit de was hebben gehaald. Als uw machine erg langzaam leegloopt (of helemaal niet leegloopt), is de meest waarschijnlijke oorzaak een verstopping ergens in het afvoersysteem.

Het filter voor de wasmachine is ontworpen om die losse voorwerpen op te vangen die u per ongeluk in uw zakken hebt achtergelaten (munten, elastische banden, enz.) Die langs de zijkant van de trommel zijn gevallen. Dus bij het controleren op een blokkering, is het filter de plaats om te starten. U zult het meestal achter een flap aan de onderkant van de meeste wasmachines vinden. Houd er rekening mee dat wanneer u het filter eraf haalt, water in de trommel zal volgen. Leeg de machine waar mogelijk en plaats een oude handdoek om gemorste vloeistof op te nemen.

Nadat u alle kleine voorwerpen die het filter blokkeren hebt schoongemaakt, spoelt u het grondig in warm water en kan uw probleem worden opgelost. Maar als het filter al relatief schoon was, zou er een verstopping kunnen zijn in de “slang naar de afvoerpomp” of in de pomp zelf.

Maar als u een probleem hebt dat we niet hebben aangepakt of hulp nodig hebben bij het vinden van originele reserveonderdelen voor uw wasmachine, laat het ons dan weten. We helpen u graag!

Wasmachine centrifugeert niet? Bel ons direct.

Peters witgoed

Alle merken en soorten!

Altijd 1 jaar garantie
Reparatie binnen 24 uur
Geen voorrijkosten
Geen parkeerkosten
Snel, vakkundig & betrouwbaar
Wij denken mee
20 jaar ervaring
Betaalbare tarieven
Veel onderdelen op voorraad

Teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in Of bel 085-1304166 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.