Vaatwasser bovenin niet schoon

Niets is erger dan het openen van een vaatwasser na een cyclus al uw vaat is nog steeds vies. Meestal is dit omdat de vaatwasser zelf moet worden gereinigd, dus het wassen van de onderdelen en het interieur zou meteen de prestaties moeten verbeteren. Als u de machine correct laadt, zorgt u er ook voor dat alle oppervlakken de aandacht krijgen die ze nodig hebben. Ten slotte zal het volgen van enkele aanwijzingen voordat u de machine daadwerkelijk inschakelt, ook de effectiviteit van uw machine verbeteren.

Vaatwasser bovenin niet schoon

Hoe krijg ik mijn vaatwasser beter schoon?

  1. Reinig het afvoerfilter. Het vuil en vuil van je vuile vaat verdwijnt niet op magische wijze nadat je een vaatwasprogramma hebt uitgevoerd.
  2.  Verwijder vuil uit de sproeiarmen. Net als het filter kan een verstopte sproeiarm de prestaties van uw vaatwasser verminderen.
  3. Was de deurafdichtingen.
  4. Voer een lege cyclus uit met azijn.

Schraap eerst het overtollige voedsel van uw gerechten

Na al dat harde werk dat is besteed aan het schoonmaken van uw vaatwasser, maakt u dit niet ongedaan door alles weer te verstoppen met los voedsel. Gooi kruimels en overige etensresten in uw vuilnisbak of afvalunit voordat u ze in uw vaatwasser laadt. Bespaar uzelf de tijd en moeite om het filter en de armen helemaal opnieuw te moeten reinigen!

Spoel of laat je vaat niet weken, tenzij het echt nodig is

Als er kleine stukjes voedsel zijn overgebleven en aan uw vaat blijft plakken, hoeft u zich geen zorgen te maken dat u die weggooit voordat u ze in de vaatwasser doet. Veel vaatwasmiddelen zijn ontworpen om aan die stukjes voedsel vast te houden, dus je wilt ze eigenlijk achterlaten!

  • Spoel ze alleen af ​​of laat ze weken als je nog niet genoeg hebt voor een volledige lading en je je zorgen maakt over het aantrekken van ongedierte.
  • Als je ze afspoelt of in de gootsteen laat weken, gebruik dan geen afwasmiddel. Sporen ervan kunnen in uw machine terechtkomen en een zeepachtige residu achterlaten.

Plaats kopjes, kommen en andere diepe schalen in het bovenste rek.

Als je deze in de bodem legt, blokkeren ze de sproeiarmen. Dit betekent dat water niet bereikt wat je bovenaan hebt staan in de vaatwasser. Gebruik het onderste rek dus voor voornamelijk voor dingen zoals borden en bakplaten. Als u grotere borden in het onderste rek plaatst, doe dan geen moeite om er iets anders op te plaatsen. De kans is groot dat je gewoon opnieuw moet wassen wat daarboven is!

Peters witgoed

Alle merken en soorten!

Altijd 1 jaar garantie
Reparatie binnen 24 uur
Geen voorrijkosten
Geen parkeerkosten
Snel, vakkundig & betrouwbaar
Wij denken mee
20 jaar ervaring
Betaalbare tarieven
Veel onderdelen op voorraad

Teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in Of bel 085-1304166 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.