Droger gaat niet meer aan

Droger gaat niet meer aan? Bekijk hier handige tips om het probleem snel te verhelpen.

Deurschakelaar

Als de droger niet start wanneer de deur gesloten is, is de deurschakelaar mogelijk defect. Bij de meeste merken of drogers bevindt de schakelaar zich achter het voorpaneel met de schakelaar uitstekend in de deuropening. De schakelaar kan worden getest met een multimeter voor continuïteit en deze kan twee of meer terminals hebben.

Thermische zekering

De thermische zekering is een veiligheidsapparaat dat in sommige drogers wordt aangetroffen om oververhitting te voorkomen. Het is een warmtegevoelige zekering en gaat open als de temperatuur te heet wordt en zal doorgaans de stroom naar de aandrijfmotor onderbreken en ervoor zorgen dat de droger niet meer aan gaat. De zekering heeft geen continuïteit wanneer deze wordt getest met een multimeter. Schakel de stroom naar de droger uit voordat u de zekering test.

Droger gaat niet meer aan

Droger start schakelaar

In de bedieningspaneel van de droger bevindt zich de startschakelaar. Wanneer ingedrukt, stuurt het vermogen naar de aandrijfmotor en begint de droger te draaien. Als de droger niet start, is de startschakelaar mogelijk defect. De schakelaar kan worden getest op continuïteit met behulp van een multimeter. Koppel de droger los voordat u de startschakelaar test.

Motor van de wasdroger

Gas- en elektrische drogers hebben een motor die de ventilator en de droogtrommel draait. Een defecte motor kan ervoor zorgen dat uw droger niet start en kan zelfs een zoemend geluid produceren. Om te controleren op een defecte motor, moet u het voorpaneel en de trommel verwijderen om toegang te krijgen. U moet dan lijnspanning leveren aan de juiste klemmen op de motor om te controleren of deze defect is. Dit is een spanningstest en mag alleen worden uitgevoerd door gekwalificeerde personen.

Timer van de wasdroger

De timer bevindt zich in de bedieningsconsole van de droger en bestaat uit een kleine motor die is verbonden met een reeks tandwielen. Een defect timer kan voorkomen dat er stroom naar de aandrijfmotor komt en de timer moet worden vervangen. De timer kan worden gecontroleerd op continuïteit met een multimeter. Deze test mag alleen worden uitgevoerd met de stroom uit de droger.

Weet je nog steeds niet zeker welk onderdeel kapot is? We kunnen u aangepaste hulp bij het oplossen van problemen bieden als u belt met Peters witgoed.

Peters witgoed

Alle merken en soorten!

Altijd 1 jaar garantie
Reparatie binnen 24 uur
Geen voorrijkosten
Geen parkeerkosten
Snel, vakkundig & betrouwbaar
Wij denken mee
20 jaar ervaring
Betaalbare tarieven
Veel onderdelen op voorraad

Teruggebeld worden?

Vul het onderstaand formulier in Of bel 085-1304166 en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.